האגודה לתרבות הדיור תסייע במימון קורס מחשוב לקהילה האתיופית במעלה אדומים

04.11.14

היוזמה נולדה לאחר פנייתו של עולה ותיק, לסניף האגודה, שחש כי עולי אתיופיה מתקשים להשתלב עם שכניהם ילידי הארץ בכל הנוגע לטכנולוגיה

כ- 20 "תלמידים" בגילאי 30 עד 50 מהקהילה האתיופית במעלה אדומים, החלו בסדרת קורסים במחשבים אותה יזמה האגודה לתרבות הדיור בשיתוף וסיוע עיריית מעלה אדומים ואף סייעה במימונו. עבור האתיופים בעיר, מדובר בקפיצת מדרגה בדרך להשתלבות תקשורתית קלה יותר בחברה הישראלית המתקשרת כיום בעיקר דרך מחשבים וטאבלטים.

היוזמה נולדה לאחר שנתן מנטסנות, עולה ותיק בן 53 ורכז הקהילה, זיהה כי הקהילה האתיופית בעירו, מעלה אדומים, מתקשה להתערות בחברה הישראלית המתקדמת בעיקר בכל הנוגע לתקשורת ועבודה דרך מחשבים. מנטסנות פנה למנהלת הסניף המקומי, שוש סליס, ובשיתוף עירית מעלה אדומים השיעור הראשון יצא לדרך.

מנטסנות, כמו רבים מעולי אתיופיה, עבר מאתיופיה לסודן בשנת 1983 ולאחר שנה בסודן עלה לארץ במסע רגלי ומפרך של כ- 1800 ק"מ דרך המדבר וג'ונגלים רבים, "ממש כמו יציאת מצרים" הוא מתאר. לאחר לימודים באולפן, שירות כלוחם קרבי בצה"ל ו- 10 שנים של עבודה בענף הבנייה, הוא השתלב באגף חינוך של עיריית מעלה אדומים כאב בית בבתי ספר. "טוב לי מאוד בישראל, אך לקהילה האתיופית הגיעו בשנים האחרונות משפחות שרצו להיות קרובות לירושלים, ולהן קשה להשתלב בחברה המתקדמת שפה", מספר מנטסנות. הוא מוסיף: "אלו עולים חדשים בלי ידע במחשבים והקורס יקל עליהם להתמודד עם חיי היום יום".

מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור, ראובן צדוק, שהשיק את השיעור הראשון יחד עם ראש עיריית מעלה אדומים אמר כי "גם אני נרגש לראות את התרגשותם של חברי הקהילה האתיופית שזוכים לקורס מיוחד ומותאם להם ולצרכיהם. אני מודה

מוקד פניות ארצי

8484*

moked@tarbut-hadiur.gov.il

הדברה ברכוש המשותף
ביטוח לבניין